Stranger Mountain

Har du ännu inte lyssnar på Stranger Mountains EP ”Gibraltar” är det hög tid. Men se upp – det kan hända du förälskar dig!

Det hörs i nyfikenheten och lusten att utforska instrumenten, rösten och textens möjligheter. Men här finns samtidigt musikaliteten och det tekniska drivet hos en redan rutinerad musiker.

Andreas Johansson, som Stranger Mountain också heter, gör högst personlig musik besläktad med Sigur Rós, Sufjan Stevens lika väl som Chet Baker. Produktionen, som är gjord av artisten själv, präglas av enkelhet och ärlighet samtidigt som det under ytan bubblar av drömmar om orkestrars storhet och jazzig lekfullhet.

”Grunden för mitt musicerande är alltid glädje. Att få uppleva det där svårfångade flödet när den kreativa ådran bara pulserar och dörren till det omedvetna tycks vidöppen.
Jag utgår nästan alltid från mig själv när jag skriver. Ofta har jag upplevt hur en ärlighet jag har svårt att bejaka i mitt vardagsliv kan sippra fram i mina låtar, en ärlighet som ibland gjort att jag fått en större förståelse för mig själv långt efter att låten skrivits.” / Andreas

I centrum för låtarna står text och melodi liksom en organisk ljudbild som lika väl beskriver de stora vidderna som det vackra, enkla, samtalet mellan vänner. Vi är taggade i alla fall!
Missa inte Stranger Mountain!

Plats | Loftet
Lördag 01:30