WorshipNight: Stighult

Ett nytt inslag på Frizon i år är festivalens Worship:nights. Tre kvällar i rad bjuder vi in olika lovsångs-akter som vi får lovsjunga och tillbe tillsammans med. Torsdag kväll välkomnar vi Stighult.

Där definitioner och föreställningar upplöses i tvivel och förundran sträcker sig Stighult mot nådens villkorslöshet – mot ett kall som skär genom orättvisa och hopplöshet. Mot Gud. I böner sprungna ur den sköra erfarenheten av helighet riktar sig Stighult mot ett ljus för den här världen. Mot Jesus Kristus.

Stighults texter och musik präglas av enkelhet, innerlighet och brustenhet och blir därför en dynamisk lyssningsupplevelse där ordlösa ensamma tonen varvas med stora och perkussiva ljudlandskap. Tongångarna är lågmält popiga samtidigt som instrument som cittra och harmonium i kombination med effektförstärkta elgitarrer gör Stighults musik genremässigt svårplacerad.

Stighult har tidigare släppt två album där grunderna spelats in på en gård i Småland som heter just Stighult. Därav bandnamnet. Bandet är annars hemmahörande i Göteborg och har sitt ursprung i en vänkrets med lite olika kyrkliga tillhörigheter och uttryck.

Plats | Ladan
Torsdag 23:00