Isac Sundstedt

Loftet är scenen där nya stjärnor föds och Isac är en av dem! Grym stämning utlovas när Isac plockar fram gitarren.

Jag är en artist som förmedlar känsla och underhållning på ett unikt sätt. Musikstilen jag kör är en blandning mellan pop samt lugna/harmoniska låtar, vilket kommer höja stämningen på Loftet.

Min bakgrund inom musik/dans:
Mitt musik intresse började redan som liten då jag var väldigt fascinerad av rytmer. Vart det än spelades musik trumma jag med till rytmen, ibland var det inte ens medvetet utan det satt bara i händerna. När jag växte upp så var rytmer helt enkelt ett sett för mig att känna mig hemma vart jag än gick. Genom ett par år som lite “utanför” så var just musiken det som tog mig igenom allt det svåra.
2008, då jag var 8 år, kom mitt liv att förändras helt då en speciell person kom in i mitt liv. Michael Jackson. Jag kommer ihåg att min pappa frågade om jag vill se någonting läskigt, och i samma minut förde han in mig till vardagsrummet. Han visade mig musik videon till “Thriller” och sen dess har min kärlek till musiken varit oändlig.
I årskurs fem bytte jag skola till “Fryxellska”, där jag fick en stadig undervisning i musik. Jag lärde mig allt från att kontrollera min röst, spela instrument och sjunga i kör. Vid sidan av skolan var jag även med i manskören “Nofalkum”.
Genom många år av scenskräck, kom jag äntligen över den när jag var 14 år. Det var vid min konfirmation där jag sjöng “True colors” och sen dess har jag bestämt mig att det är på scen som jag ska stå i framtiden.
Jag har gjort egna låtar som fått stor uppmärksamhet i Västerås som bland annat “Funky I don’t need you” och “Complicated”.

För att ta nästa steg in i musik branschen valde jag 2016 för att ställa upp i tv-programmet “Idol”. Jag fick alla tre “Ja” från juryn och tog mig vidare till slutaudition i Stockholm och hamnade till slut i top 50.

Någon månad efter jag ställt upp i programmet fick jag äran att avsluta “Västerås kulturnatt” med en alldeles egen 50 minuters-konsert på utomhusscenen vid Växthuset. Där spelade jag egna låtar för det folk som dök upp samt covers med min gitarr.
För att gå vidare i karriären planera jag ett single släpp med min låt “Complicated”. Låten har jag producerat själv tillsammans med min kompis Jonathan Klemola. Jag fick äran att komma till radio p4 Västmanland och bli intervjuad kort efter single-släppet, och fick min låt spelad där. Några veckor efter blev jag inbjuden igen för att sjunga låten live i radion samt en till intervju. Sveriges radio har nu spelat låten på radio i över 2 månader och den spelades även på den finska radio kanalen “Radio Aalto”.

Plats | Loftet
Torsdag 01:30