Vad är Frizon?

Frizon är en festival där kulturella uttryck och kristen tro utmanar och formar varandra. Med ett brett program är Frizon en mötesplats som uppmuntrar till delaktighet och mångfald. I skärningspunkten mellan ord, musik, rörelse och konst vill Frizon vara en festival inför Gud.

Vad festivalen erbjuder

Både deltagare och alla medverkande och artister talar sig varma om Frizons atmosfär och programutbud som tilltalar många. På området kan du gå på konserter och framträdanden med en unik mix av musik- och kulturartister. Du kan lyssna till panelsamtal och träffa massa nytt folk och bli inspirerad samtidigt som det finns utrymme för att skapa och delta på plats. Om inte det vore nog finns även sport och aktiviter, beachvolley och olika turneringar med en hel Food court med underbar festivalmat och flera olika caféer.

Frizon bjuder på närmare 150 programpunkter fördelade på ett antal scener och forum och pågår under 4 dagar (tors-sön). Mitt bland allt detta formas festivalen av den kristna tron där Jesus står i centrum. Därför kan du på Frizon också delta i gudstjänster och bibelstudier, fira nattvard, delta i tidebön, dansa och få möjlighet till samtal och förbön – allt detta inför Gud.

 

Bakgrund

Frizon har arrangerats på Torpområdet utanför Kumla, Örebro sedan 1999. Frizon samlar tillresta deltagare från hela Sverige och från många olika sammanhang. Arrangör för festivalen är Evangeliska Frikyrkan (EFK). Att Frizon har en specifik avsändare hindrar dock inte festivalen från att vara en mötesplats för människor med olika bakgrund och olika sätt att uttrycka sig på. Vi välkomnar och uppmuntrar därför människor som inte har en kristen tro eller som känner sig främmande inför frikyrkliga uttryck att komma till festivalen. Ungefär 1500 personer besöker festivalen och därutöver finns ca 300 volontärer och 150 medverkande. Varmt välkommen till årets Frizon och firandet av festivalens 20:e upplaga!

 

Drog- och alkoholfri

Frizon är oerhört stolta och glada över att säga att vi alltid har varit och alltid komma vara en drog- och alkoholfri festival. Stolta för att det behövs fler alkoholfria zoner för ungdomar och glada för att vi år efter år får höra från både deltagare och artister att de aldrig någon har haft så roligt och sett en sådan publik med en sådan energi som på just Frizon.

 

Åldersgräns 15 år

Festivalen har en åldersgräns på 15 år. Frizon är en ungdomsfestival med en primär målgrupp till 15-19 åringar och sekundär målgrupp 19-30 år. Är du under 15 år kan du endast komma in på området ackompanjerad av målsman. Åldersgränsen är satt till det året du fyller 15 år, oavsett när på året du fyller år. Du är därmed väldigt välkommen på Frizon om du är född år 2003 eller är äldre.