Festivalområdet

Frizon är en riktig hejdundrandes festival. Här hittar du bumper balls, massa god mat, små mysiga caféer, beachvolleyboll, sköna parker, härliga utställare och en aktivitetsarena. Allt för att du ska få så många chanser som möjligt att testa nya saker och möta nya människor. Varmt välkommen!

Food court & caféer

Mitt på festivalområdet ligger Frizons Food court där du kan ta del av flera goda upplevelser efter tycke och smak. I samband med lunch så öppnar Food courten så att du under dagen och hela kvällen (och kanske till och med natten?) kan ta dig någon god smaskbit. Det finns också ljuvliga caféer med gött fika, och inte minst de klassiska baguetterna på Café Sion. Missa inte heller churrosvagnen vid Eldstaden!

Food court 

På vår food court serveras hamburgare, wrap, sallad och wok! Gott va!
Öppettider:
torsdag kl 17-24
fredag & lördag 12-24

Café Sion 

Klassiska café Sion säljer det mesta som du vill ha i fika-väg. Dessutom är det här inne du köper godis! Samt tandkräm, tandborste och sånt där bra – om du nu skulle ha glömt det!

Café Pärleporten & (S)he-Brews

Känner du kaffedoften? Följ rampen upp mot Stallet så kommer du rätt! Här inne kan du köpa fin-kaffe och något gott att fika till. Slå dig ner vid ett cafébord och lyssna till seminarier vid Estraden på dagen, improteatern på natten eller live-podd kanske? Eller bara tjöta lite med vänner, såklart!

Café Loftet

På Loftet kan du njuta av musik på övervåningen och våfflor på nedervåningen! Café Loftet är helt enkelt det ultimata stället för mys, right? Fast hela Frizon är ju rätt mysigt faktiskt.

Café Ordet

Det här är en filial till café Sion, men nytt för i år: fruktsallad! Only in Café Ordet. Fräscht asså! Café Ordet ligger mitt emellan food courten och Ladan – bra ställe att svänga in på!

 

Scener

Magasinet

Här spelar de stora akterna på Frizon. En stor öppen yta i det stora Magasinet där 2000 personer går in ståendes i kombination med en riktigt fet scen som även live-filmar konserterna. Det är här det händer och ingen av konserterna här inne bör missas. Dansa, svettas, hoppa och jubla!

Ladan

Ladan är jordens mest fantastiska plats. En gigantisk lada som sväljer inte mindre än 3500 personer. Här sker alla kvällsgudstjänster, bibelstudier och de konserter som sker i Ladan är fullkomligt magiska. Med en obeskrivlig stämning skapar Ladan oförglömliga glittrande minnen.

Eldstaden

Frizons ljuvliga och mysiga utescen i parken. Med enorma eldstäder som brinner runt omkring dig får du uppleva allt från allsång, intim musik till härligt sväng som definitivt sätter fyr på dig. Och hallå! Vid Eldstaden här finns en churrosvagn!

Loftet

Favoritplatsen för dig som vill uppleva sing&song-writing när den är som bäst, poesi som tar dig till en annan värld, eller bara sjunka ner i en soffa och andas från allt stoj på festivalområdet. Loftet ÄR njutning.

Estraden

En estrad men otroligt underhållande inslag. Uppe på Stallet finner du Estraden. Här kommer livepodd blandas med improteater, bra snack och fint nattsudd. Välkommen!

 

 

Forum

Stallet – både uppe och nere!

Stallet är en av de platser du kommer hänga mest på. Det är för att allt finns där. Ett fantastiskt café på övervåningen inklusive fin-kaffe, samt scenen Estraden som bjuder livepodd, improteater och sjukt bra seminarier! På nedervåningen finner du både Ordet, Poplandia och museet. Du hör ju. Detta måste upplevas, galoppera hitåt!

Poplandia

Här inne ryms en massa pop-up-stores! Köp en snygg tröja, klipp ditt skägg, kolla på konst? Ja ja ja!

Ordet

Här inne serveras fika och grymma seminarier! Detta är stället att gå till om du vill bara vara lite, kanske när du inte har någon att hänga med eller bara vill träffa någon ny härlig människa? Vi vet inte, men vi tror att detta kommer bli ställenas ställe på Frizon18!

Museet

Frizon har funnits i tjugo år. Wow! Vissa av oss var ju inte ens födda då. Nu finns vårt alldeles egna museum! Spana in affischerna från ALLA tjugo år, fäll en nostalgi-tår, kolla hur volontärstischan såg ut 2005 eller dröm dig tillbaka till när det var tema Hem?

Bönetältet

Här sker det härliga bönemöten, olika seminarier och workshops, och underbara samtal av olika slag om bönen och hur den både kan förändra och förvandla ditt liv.

Frizon Arena 

En arena av aktiviteter – sjukt bra va? Varje dag är det stoooora lekar mitt på dagen, händer bara på en festival som Frizon? Dessutom finns Bumperball, Archerytag och volleybollturnering såklart!

Frizonhjälpen

Från tidigaste morgon till senaste natt sänder programledarna Stina, Olle och Gustav live från en glasbur på festivalområdet. Låter det bra? DET ÄR BÄST! Stanna en sväng när du går förbi eller sätt dig ner och lyssna en lång stund, Frizonhjälpen bjuder på underhållning, intressanta samtal, massa musik och intervjuer konstant! Målet med det hela är att samla in så mycket pengar som möjligt under parollen Ungas rätt till evangeliet. Vill du veta mer? Gå till Frizonhjälpen. Du kommer inte att ångra dig!

Annat på området

 

Second hand-butik

Frizons alldeles egna secondhand-butik! Här kan du fynda schyssta begagnade kläder och prylar. Tillsammans med secondhand-butiken Bra&Begagnat i Örebro med omnejd har varor samlats ihop som kan bli just ditt nya favoritplagg.

Örat

Du pratar – vi lyssnar. Här finns en möjlighet att sitta ned och samtala i stillhet. Du finner folk här som verkligen vill lyssna på det som du funderar på, något du bär med dig till Frizon eller upplever i samband med bibelstudier eller gudstjänster eller andra inslag under festivalen.

 

 

Camping

Varmt välkommen med antingen tält eller husvagn under Frizon. I ditt festivalpass ingår campingplats. Precis intill festivalområdet finns den härliga campingen där personal hjälper dig att få en plats, lotsa dig rätt och svarar på frågor. För den bästa upplevelsen: köp en el-plats för din husvagn! Varmt välkommen med antingen tält eller husvagn. Läs mer på Frågor & Svar om när du kan komma med din husvagn och vilka tider som gäller.

Eldningsförbud

I och med den situation som råder med torka och eldningsförbud i hela landet är det för tillfället helt förbjudet att använda grill, engångsgrill, trangiakök eller annan öppen låga för att laga mat på campingområdet.
För tillfället är det dock tillåtet att använda spis i husvagn.

Om situationen förändras kommer uppdaterad information att finnas här.