Frågor och svar

Vilka datum är Frizon?

9-12 augusti 2018. Och det är party då, för Frizon fyller 20 år!

 

Vad är det för åldersgräns?

Lägsta deltagarålder är 15 år, födda år 2003 (när som helst på året). Vi har legitimationskontroll på festivalen, vilket innebär att alla deltagare ska ha med sig giltig legitimation.

Personer under 15 år måste ackompanjeras av målsman under hela festivalvistelsen. Festival- och dagspass för personer i åldrarna 11-15 år kan INTE förköpas utan måste köpas på plats tillsammans med den målsman som följer med tonåringen inne på festivalen. Barn under 11 år går in gratis tillsammans med medföljande målsman.

 

Var ligger Frizon och hur tar jag mig dit?

Du finner festivalområdet på den idylliska Närkeslätten, omkring 25 km utanför Örebro. Kartor och information om bussar finner du under Hitta hit.

 

Hur fungerar festivalområdet och vad gäller för tider?

Incheckningen med förköpta biljetter öppnar klockan 15.00 torsdagen utanför området vid Stallet.

Festivalområdet slår upp portarna kl 16.00 på torsdagen.

Festivalens invigningsfest sker i samband med Förfesten kl 18.00 i Ladan. Därefter sker Frizons första gudstjänst i Ladan 18.30 på torsdagen.

Festivalvagnen (där du kan köpa biljetter på plats eller hämta ut pass) är öppen mellan 15.00-00.00 torsdag och 09.00-00.00 fredag-lördag.

Under dagarna sker sedan program från 9 på morgonen till 03 på natten. Program släpps under våren och sommaren och är en blandning av konserter, samtal, bönetält, gudstjänster och bibelstudier, aktiviteter, tävlingar och turneringar och en hel del galna upptåg och överraskningar. En riktigt festival med andra ord.

Är området handikappanpassat?

På området finns det handikapptoalett, samt att samtliga duschar har låga trösklar och breda dörrar. De större samlingslokalerna är i markplan och går att ta sig till även för en rörelsehindrad. Marken är dock inte plan överallt. Om du har speciella behov, kontakta oss innan så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa till.

Hur och vad äter jag på festivalen?

På festivalområdet finns en Food court som har öppet från lunch till nattetid. Här serveras flera olika varianter av mat. Festivalen har, förutom klassiska festivalburgare alltid goda vegetariska inslag på menyn och även veganskt. Det finns även olika mysiga caféer som serverar kaffe, fika, mackor och glass.

Köp ett matpass för att få både frukost och ett mål mat till bättre pris! Matpass går att köpa fram till och med söndag 5 augusti. Finns på sidan Biljetter.

Finns det möjlighet att få tag i specialkost?

Det finns 1-2 rättar som är veganska och det finns alltid mat som är gluten- och laktosfri, även om utbudet inte är så stort.

Hur är det med alkohol?

Frizon är, har alltid varit, och kommer alltid att vara en drog- och alkoholfri festival. Detta då vi tror på en miljö som skapar trygghet och underlättar för unga människor att ärligt och genuint möta varandra och Gud. Vi förväntar oss att medverkande och deltagare respekterar detta.

Finns sjukvårdspersonal?

Vi har sjukvårdsutbildad personal på området dygnet runt. Du når dem via festivalbyrån mitt på området dagtid eller via våra vakter nattetid.

Var köper jag biljetter?

Du hittar biljettförsäljningen här på hemsidan. De betalas med betal- eller kreditkort. Mer info om priser hittar du under Biljetter. Det går också att köpa biljetter på plats under hela festivalen i festivalvagnen vid entrén.

Kan vi få grupprabatt?

Ja, det kan ni. Se information under Biljetter.

 

Hur fungerar campingen?

Campingområde finns precis vid festivalområdet. Här bor du med medtaget tält eller hitdragen husvagn. Campingen är fri och personal på plats hjälper dig tillrätta. Önskas el-plats till din husvagn finns det att köpa via Biljetter. Ett utmärkt köp om ni är ett gäng som delar på kostnaden. Närmaste hotell ligger i Kumla, ungefär 1 mil från festivalområdet.

När kan jag ställa dit tält eller husvagn?

Campingområdets öppettider:
Onsdagen 8 augusti: 17.00 – 21.00
Torsdagen 9 augusti: 10.00 – och framåt.
Eftersom området är under uppbyggnad kan vi inte ta emot några husvagnar på campingområdet innan kl 17.00 på onsdagen.

 

Får jag campa även om jag bara är där en natt, dvs har dagspass?

Jajamen! Tältplats eller husvagnsplats ingår oavsett om du har festivalpass eller dagspass!

Finns det toaletter och duschar?

På campingområdet finns det gott om både toaletter och duschar i servicehusen. Här finns också vatten för att skölja av disk eller annat. Du finner även toaletter vid Ladan.

 

Övriga frågor

Kan man köpa biljett till bara en konsert?

Nej. Är du intresserad av en specifik konsert, eller annat inslag på festivalen, är du välkommen att köpa ett dagspass. Läs mer på fliken Biljetter.

 

Jag vill tipsa om ett band eller annat coolt, hur gör jag?

Skriv till oss på Facebook eller kontakta oss här.

 

Kommer jag in någonstans utan festivalpass?

Ja, du är varmt välkommen att delta på Frizons kvällsgudstjänster i Ladan. Till dessa behöver du inte något festivalpass. Området i sig är inhägnat och där kontrolleras att deltagare har giltiga festivalpass. Kontroll av giltigt festivalpass sker även vid konserter i Ladan.

 

Hur gör jag om jag/vi vill medverka?

Skriv till oss på Facebook eller kontakta oss här.

 

Om vi vill ställa ut, annonsera eller sponsra?

Vill ditt företag eller din organisation synas på festivalen och möta alla festivaldeltagare? Vi erbjuder utställarplatser, reklam-banners på hemsidan, annonser i vår app till festivalen och mycket annat. Läs mer på Utställare eller Sponsor.

 

Kan jag vara med och jobba?

Ja, det kan du! Det är runt 300 volontärer som varje år håller Frizon igång. Vill du vara en del av detta, gör en ansökan! Hör av dig så tidigt som möjligt – det ökar dina chanser att få vara med och få den uppgift du önskar. I intresseanmälan kan du önska funktion, tex restaurang, städ, vakt, mm. Ett bra tillfälle för dig som vill bidra på något sätt och kanske det bästa sättet att lära känna nya människor. Läs mer och anmäl dig under fliken Volontär.

 

Om jag på något sätt vill skriva eller nyhetsrapportera om Frizon?

Vill du skriva om Frizon någon gång under året kontaktar du någon av projektledare, se Kontakt. Är du journalist och vill bevaka festivalen på plats? Läs mer och gör din ansökan om pressackreditering här.

 

Vad får jag fota och filma?

Du får gärna fotografera så mycket du vill på området, men på konserterna i Ladan och i Magasinet begränsar vi fotograferingen till de två första låtarna, av säkerhetsskäl och av hänsyn till våra artister.

Det är inte tillåtet att spela in möten eller konserter under festivalen. Du får filma eller spela in intervjuer med deltagare på området under förutsättning att du har deras tillåtelse och att de tydligt vet vad materialet ska användas till.

 

Fortfarande frågande?

Kontrollera om det du söker finns under menyn Festivalinfo. Hittar du inte det du söker så kontakta oss direkt via Kontakt eller på Facebook.